coaching

Een coaching traject wordt meestal ingezet om een specifiek probleem aan te pakken of een gericht vraagstuk op te lossen. Eén sessie duurt 1,5 uur en heeft een vaste structuur. Hoeveel sessies nodig zijn, verschilt per persoon. Meestal werken we met 3 tot 5 sessies waardoor we meer de diepte in kunnen gaan. We doen dit zowel in-house bij bedrijven als op persoonlijke basis.

Het traject heeft ook ademwerk als basis en we combineren dit meestal met bijvoorbeeld meditatie, ontspanningsoefeningen en een een stuk persoonlijke begeleiding. Het is een ideaal programma voor leidinggevenden en zelfstandig ondernemers. Je leert met gerichte oefeningen bewust te ademen en merkt het verschil al na één sessie. 

Introductie:

Na een kennismaking en een korte introductie gaan we aan het werk. We doen een  ademanalyse waarbij we kijken naar houding, ademtype en doen wat metingen om te bepalen wat de uitgangssituatie is. Daarnaast bepalen we de doelstellingen van het traject.

Oefeningen:

Na een korte uitleg over het belang en de werking van bewust ademhalen gaan we aan het werk. Over ademen moet je niet teveel praten, dat moet je doen. Op basis van de intake stel ik een gericht pakket aan ademoefeningen samen die we samen gaan uitvoeren. Zo zijn er oefeningen die specifiek gericht zijn op tot rust komen, die je systeem in evenwicht helpen brengen of die je juist activeren. Sommige oefeningen werken meer op het mentale vlak en andere juist op lichamelijke functies zoals je longfunctie. Ademhaling is persoonlijk, dus een ademsessie ook. 

Afsluiting:

Na de oefeningen overleggen we over de ervaringen en wat ik heb opgemerkt. Op basis hiervan stellen we een actieplan op voor de komende weken en geef ik tips en tricks en huiswerk. We houden in de periode erna contact over eventuele meerdere sessies en aanvullingen.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.